Jag har en sak att berätta!

4

Sist vecka va jag hos läkaren. Ett samtal som förändrade mitt liv!

Detta med psykisk ohälsa är 2018 än tabulagt att prata om. Det är mycke hysh hysh. Många vågar inte prata om det & skyller på att man är tex förkyld istället för att man har en dag med ångest.

Jag har levt med det sen jag va ca 12-13 år då började ångesten & panik ångesten komma smygande. Men det va inte detta som det här inlägget skulle handla om. Utan om mitt läkarbesök på psyk.

Jag känner vissa dagar att jag endast är ett papper med diagnoser på.. migrän, fibromyalgi, ptsd, ångest, panikångest, depression… men vet ni vad. Jag fick ännu en diagnos. Och jag är glad för det! Vilket gör att jag även kan stryka depression på pappret!!!

Bipolär eller manodepressiv som jag tycker är ett bättre namn.

Tydligen skulle jag fått den för 11 år sen när jag blev utredd men läkarna glömde tydligen berätta det då.. ja det är en annan historia. Men Jag är så glad! Det förklarar så mycke! Jag är inte knäpp!

Att jag i perioder kan vara vaken i 3 dygn o ändå va full av energi & så full i ideer & inspiration att jag kommer på så mycke saker. (Har en sån period nu) sen i andra perioder är att komma ut sängen som att bestiga killemanjaro. Båda är väldigt jobbiga när man bor själv med 3 barn. Jag har ju ärligt trott att det är nått allvarligt fel på mej & att bara jag är sånhär. Men nu ska jag få hjälp med att få bli mer stabil. ❤️

Varför berättar jag detta? Jo jag berättar i alla fall lite kortfattat för att jag för det första vill bryta tystnaden, jag vill få förståelse & att jag vill berätta! Varför kan man berätta att man är fysik sjuk utan att någon höjer på ögonbrynen men inte psykisk??

Tänk så många gånger jag får frågan vart får du alla idéer & inspiration ifrån? -öh inte en aning, min hjärna? Men Japp nu vet ni det! & även jag vet! Enda negativa jag kan komma på är att min kropp med fibro inte alls gillar perioderna med mani.

Jag är ju precis samma Jenny som jag va innan du läste detta inlägg. Bara att nu är jag en Jenny som får rätt hjälp!

Jag hoppas att detta inlägg inte avskräcker er från att fortsätta följa mej.

Ljus & kärlek kram Jenny

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Cilla den

  Tack fina du för att du berättar! Jag är så glad att du äntligen fått rätt diagnos och nu kommer få rätt hjälp! <3
  Alltid kärlek <3

 2. Annakarin den

  Känner igen mej så väl !! Har dock bara fibro otoskleros och ensam med 3 barn !! ❤❤❤

 3. birgitsanglarum den

  Du är fantastisk! kommer självklart fortsätta följa dig <3
  kram fina du <3

 4. Cindy den

  Hej! Bra du äntligen fått rätt diagnoser så du kan få rätt hjälp att börja må lite bättre o känna att du få mer kontroll på dig själv så du kan fungera så optimalt som möjligt utöver din situration! Jag har en vän som oxå är biopopulär o ångest o panikångest attacker o självskade beteende! O JAG har följt henne i hennes kamp emot sig själv att kunna leva så normalt som möjligt o det har verkligen varit kämpigt för henne! ?❤ men sen när hon äntligen fick rätt diagnoser o rätt hjälp o stöttning o med att ta små steg i taget… Så här hon nu verkligen blommat ut!!! Hon har vanligt jobb plus första sina studier o kunnat utb sig till det hon ville o tagit körkort! Jag beundrar henne verkligen! ??❤??? jag själv kämpar oxå med både fysisk o psykisk smärta o problem som går emot mig! MEN sagta så här jag tagit ett steg framåt i rätt riktning även fast det känns segt! Min önskan är att jag ska kunna sattsa fullt ut på att kunna utvecklas inom det mediala o främst healing på djur o männskor o eventuellt även fördjupa mina kunskaper att kunna tala med djuren! O ÄVEN lära mig att släppa på mina egna fruktat höga krav jag har på mig själv o släppa min ångest o oron på vad som kan hända osv….. Jag skulle vilja få råd att utbilda mig o fördjupa mina kunskaper i det mediala mellan djur o mänskor men främst djur! Tusen tack för att du delar med dig! Tack fina du o tack för healingen o budskapet du gav mig! Mvh/Cindy

Lämna en tanke